I'm a Coach, Ask me now!

Name:
Email Address:
Occupation
Handphone number
Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years? Yes
No
Where do you live? KL, Selangor
Perlis, Kedah, Penang, Perak
Negeri Sembilan, Melaka, Johor
Pahang, Terengganu, Kelantan
Sabah, Sarawak, Labuan
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that we can help to guide you.

Create a web form here

Monday, November 29, 2010

~~kanda dinda~~

hai...salam sejahtera sume..
entry kali ni kirah nak share perasaan kirah yg berbunga-bunga plus seram sejuk ni..hehe..
baru2 ni,kirah kan ade g kenduri kat bangi..lam kete cik amal,kirah terdgr satu lagu ni...kirah tau lagu ni dah lama..tapi ntah nape ntah,hari tu,kirah sgt tertarik ngn lagu ni..so,kirah terus cari kat u-tube..hehe..

bila kirah dah dgr lagu tu n fhm tol2 liriknye,rase cam terkene batang hidung sendiri lak..haha..kelakar but in the same time, takut kot..
sbbnye,my future husband (insyaAllah la kan) xde la student universiti n xde la kelulusan yg tinggi2 mcm boys lain...dia sederhana je..dah keje..keje kerani kat satu kilang elektronik ni...kirah selalu jugak risau ttg masa depan kirah nnti..tapi bila ramai kawan2 kirah yg nasihat ttg betapa baiknya dia,kirah jd x kisah dah...malahan sgt bersyukur punyai teman hidup mcm tu.
 =]
dia penyayang,caring,bertanggungjawab,bukan seorg yg pemarah, x ego, x kedekut, x merokok, x tinggal solat n sgt baik..
kirah x tipu tau..betul ni..

cube la korang bayangkan,kalo korang keje kilang dari pagi sampai mlm, then, malam2, gf or bf korang call,korang nak agkat x??hehe...
even dia penat mcm mane pun,dia msti agkat..sbb dia tau gf dia yg sorg ni,sgt penakut..kalo dah tersedar tgh malam,msti akan cari dia untuk tido semula..
kitorg kuar sebulan sekali je..sbb dia nak wat overtime kerap sikit..nak cari duit lebih..nak simpan..wat kawin.hehe..n tiap2 kali kuar,kirah x kuarkan sesen pun..
sbb katanya.kirah belajar lagi..
lam hati kirah,sgt kesian kat dia..gaji dia x smpai 800 pun..tp,dia sgt baik..bg mak dia tiap2 bulan,bagi kirah lagi..cian kan..
kirah x tau la kalo xde dia,cane la keadaan kirah..leh ke jumpe lelaki sebaik dia lagi..
^____^


cube la tgok muke dia..cian kan...muka yg sdg menanggung mcm2 bnde..anak sulung dari 5 beradik..mmg besar tanggungjawab tu..

korang doakan la semoga hubungan kitorg berpanjangan..
^__^

so,sebagai saguhati sudi bace entry kali ni,kirah bagi korang dgr lagu ni..hehe..

LAGU KEKANDA ADINDA  DARI  MONOLOQUE & ATILIA
video


(P) Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..
(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
(L) Tapi Kanda mahu segera,
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata,
(P) Dinda belum bersedia,
(L) Kanda dah beria ria,
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,
(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,
(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
(L) Ini semua demi masa depan keluarga,
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
(L) Kanda kerja malam,
(P) Dinda kerja siang,
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,
(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?
(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!
(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,
(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Perdana,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!

thanks sudi bace!!!

5 comments:

  1. woahhh aku terharu baca...
    yeah alhamdulillah lah kalau dia begitu
    atleast dia boleh menjalankan tanggungjawab dia inshaAllah
    soal jodoh Allah dh tentukan
    kalau Allah dh jodohkan dgn dia
    so it means that is the best ^_^

    about future dont worry
    dia boleh naik pngkat one day nnti ;P
    dan kau pun boleh bekerja juga after graduated kan? =P

    ReplyDelete
  2. razi: terharu kan...aku lagi la terharu..pa ntah..haha..
    satu lagi sbb aku sgt appreaciate,dia x merokok n x tinggal solat so sweet..

    kak ellin:thanks kak...akak ngn family akak lagi la comel..hehe..

    ReplyDelete
  3. jaga en.syahid elok2 kirah..demi masa depan b'sama..smoga korng b'kekalan hubungan sehngga kejinjang pemalamin..ok.. =)..btw, lagu tu kan..mula2 shma xsuka..dsbbkn kirah asyk bkak lagu 2 aje..dh mula suka..hehe.. =)

    ReplyDelete
  4. thanks shima..
    ow,shima x suke ek..haha...cian shima..terpaksa melayan kerenah kirah yg asek duk bukak x henti2..

    ReplyDelete