I'm a Coach, Ask me now!

Name:
Email Address:
Occupation
Handphone number
Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years? Yes
No
Where do you live? KL, Selangor
Perlis, Kedah, Penang, Perak
Negeri Sembilan, Melaka, Johor
Pahang, Terengganu, Kelantan
Sabah, Sarawak, Labuan
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that we can help to guide you.

Create a web form here

Thursday, December 30, 2010

ujian tamat..

korang2...korang perasan x...? dah hampir sebulan aku x update blog...ade sbbnye..actually,tiap2 ari aku bukak blog aku n bace blog org..tapi senagaja x tinggalkan jejak..sbbnye,aku nak tgok,n nak memastikan betul ke x kata kawan aku...

"kalo ko x g lawat bologer lain,bloger lain pun x lawat ko"
n it's true...sgt2...

tiap2 ari aku bukak blog aku,aku tgok name teratas  kat shoutbox aku tu name bloger yg same..x berubah2 sejak 10hb ari tu..

aku akan rajin update blog aku balik pas ni..aku terigin nak cite pasal smthing yg agak kontrovesi kat blog aku ni..tapi takut la..boleh x aku nak cite jugak...takut kene pangkah je pas ni...agak2,kene pangkah x...?

Thursday, December 9, 2010

kenangan tu wei...i akan tetap igt u sampai bila2..

dah lama sgt dia dgn aku bersama..
sejak dari aku stdy kat matrik penang lagi.. 
aku syg giler kat dia...
aku x pernah sgka dia akan hilang dari pndangan mata aku..
x pernah terlintas lgsung..

tapi..
apakan daya..dah mmg ajalnya sudah tiba..
yg hilang,msti ada pengganti..
yg lama tetap dlm hati..
5 tahun sentiasa di sisi..
(eceh, mcm pantun pulak)
aku jaga dia bagai menatang minyak yg penuh..
x pernah aku abaikan..
teman aku lepas aku mandi, masa aku nak study, masa aku nak tido...
aku syg giler kat ko weyh..

aku x nak ko sedih..even ko dah xde,aku x kn lupe ko..
luv u always..

sebagai kenangan,aku ade amek gmbar dia b4 aku semadikan dia dlm tong sampah kat luar bilik aku..

 dah nazak sgt keadaan dia..
makin aku sikat rambut aku,makin byk gigi dia yg luruh..
dia dah x kuat mcm dulu..
=(
sedih la weyh..



even syg cane aku kat dia..aku tetap perlukan teman yg baru..ni ha..
jeng..jeng..jeng..
cantik x??
kuikuikui.
^_^


p/s:sory r emo sikit..hehe..
      (aku mmg syg sikat aku yg lama tu..aku x pernah hilangkan sejak dari umur aku 18 sampai 22)
      (serius aku x tipu)

Monday, December 6, 2010

bangga ngn kebanyakan blogger

sejak dari last entry aku, iaitu bersamaan dgn 30 november, aku x tau nape aku x rase nak on9..bloging pun tidak,facebooking pun tidak..apetah lagi post new entry n blogwalking kan..rumet aku pun tanya..then,aku pun bukak la blog aku yg aku x rasa ada org baca ni..

aku agak terkejut sebenarnya..ada blogger yg tulis comment mcm ni..
aku bukan seorg blogger yg aktiv n aku x tau cane nak tarik perhatian blogger lain untuk bace blog aku...
tapi,lepas aku bace comment tu, perasaan aku berubah..thanks to fay sbb wat aku rase sgt wow..
(peddia ntah)

aku x de la terus wat entry ni pas bace comment tu..aku blogwalking jap..jalan2 usha blog kawan n gelak sikit..baru dtg mood ni.
ada satu mlm tu,aku bace blog mamat ni sampai berjam jam..best..gila sikit mamat ni..dia baru ja wat blog dia lam tahun ni..tp follower dah ribuan..hmm...wow sgt..

g la usha..mungkin korang dah usha kot..aku ja yg lmbat jumpe blog dia..maklumla blogger x active kan..
ni ha blog mamat tu..
blog aku bukan blog bapak kau

satu lagi blog yg aku kagum, ni ha.. blog en.tikus life is simple
ringkas2 je entry dia..tapi best2..cane dia leh wat cam tu ha..musykil tol la aku..aku selalu bace blog dia..x sah kalo aku x gelak..same r mcm blog aku bukan blog bapak kau tu..kelakar gila..kagum kan..

blog sape lagi yg aku bace,aku kagum ek..banyak sgt r...antaranya lagi, sketcherama, preetylikelife.. kagum sbb bakat yg sketcherama ada..cite yg dia wat pun best2..aku suke cite sepet dia..gigih g bukak older2 post sbb nak tau dari awal cite tu..haha..ape ntah aku ni..gigih sgt..
preetylikelife pun same..kalo dah post entry tu,msti ramai je yg komen..sbb dia ni blogger yg sweet..aku selalu perasan gak..dia selalu drop komen kat mana2 entry yg dia baca..sbb tu kot blogger lain wat mcm dia wat..

akhir kata,aku kagum dgn blog2 korang weyh..bukan blog yg aku listkan kat atas ja..byk lagi blog yg aku kagum..kalo aku senaraikan suma.x larat lak korang nak right click nnti..(jap2,korang nak right click ke)
ok la ek..hope aku x lewat nak wish..
salam maal hijrah...
sempena maal hijrah ni,satu perubahan telah aku lakukan..wat yg perasan ape perubahan tu,aku cuma nak korang tau perubahan tu dilakukan sbb aku tgok kebayakan blogger wat mcm tu..hihi...
daa~~

Tuesday, November 30, 2010

award lagi...bertambah suke..

salam sejahtera...kirah dapat award lagi..suke tol la...bertambah keinginan untuk berbloging..
kirah nak ucapkan terima kasih pada snow white story wat kali ke bp x tau la...beliau sgt rajin memberi daku award2 ini..hehe...gpun beliau mmg sahabat kirah pun...kene sgt la ngn award yg baru kirah dpt ni..
which is jeng jeng jeng...


kirah nak tag beberapa kawan la..sory la kalo bloger yg kirah nak tag ni mmg dah pernah dpt award ni..hehe..
-adik yunie-
-kak ellin-
-razi-
-bella-
-nik nadia-

n sume followers kirah...walaupun baru 25 org..bersyukur dah..hehe..

-end-

Monday, November 29, 2010

~~kanda dinda~~

hai...salam sejahtera sume..
entry kali ni kirah nak share perasaan kirah yg berbunga-bunga plus seram sejuk ni..hehe..
baru2 ni,kirah kan ade g kenduri kat bangi..lam kete cik amal,kirah terdgr satu lagu ni...kirah tau lagu ni dah lama..tapi ntah nape ntah,hari tu,kirah sgt tertarik ngn lagu ni..so,kirah terus cari kat u-tube..hehe..

bila kirah dah dgr lagu tu n fhm tol2 liriknye,rase cam terkene batang hidung sendiri lak..haha..kelakar but in the same time, takut kot..
sbbnye,my future husband (insyaAllah la kan) xde la student universiti n xde la kelulusan yg tinggi2 mcm boys lain...dia sederhana je..dah keje..keje kerani kat satu kilang elektronik ni...kirah selalu jugak risau ttg masa depan kirah nnti..tapi bila ramai kawan2 kirah yg nasihat ttg betapa baiknya dia,kirah jd x kisah dah...malahan sgt bersyukur punyai teman hidup mcm tu.
 =]
dia penyayang,caring,bertanggungjawab,bukan seorg yg pemarah, x ego, x kedekut, x merokok, x tinggal solat n sgt baik..
kirah x tipu tau..betul ni..

cube la korang bayangkan,kalo korang keje kilang dari pagi sampai mlm, then, malam2, gf or bf korang call,korang nak agkat x??hehe...
even dia penat mcm mane pun,dia msti agkat..sbb dia tau gf dia yg sorg ni,sgt penakut..kalo dah tersedar tgh malam,msti akan cari dia untuk tido semula..
kitorg kuar sebulan sekali je..sbb dia nak wat overtime kerap sikit..nak cari duit lebih..nak simpan..wat kawin.hehe..n tiap2 kali kuar,kirah x kuarkan sesen pun..
sbb katanya.kirah belajar lagi..
lam hati kirah,sgt kesian kat dia..gaji dia x smpai 800 pun..tp,dia sgt baik..bg mak dia tiap2 bulan,bagi kirah lagi..cian kan..
kirah x tau la kalo xde dia,cane la keadaan kirah..leh ke jumpe lelaki sebaik dia lagi..
^____^


cube la tgok muke dia..cian kan...muka yg sdg menanggung mcm2 bnde..anak sulung dari 5 beradik..mmg besar tanggungjawab tu..

korang doakan la semoga hubungan kitorg berpanjangan..
^__^

so,sebagai saguhati sudi bace entry kali ni,kirah bagi korang dgr lagu ni..hehe..

LAGU KEKANDA ADINDA  DARI  MONOLOQUE & ATILIA
video


(P) Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..
(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
(L) Tapi Kanda mahu segera,
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata,
(P) Dinda belum bersedia,
(L) Kanda dah beria ria,
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,
(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,
(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
(L) Ini semua demi masa depan keluarga,
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
(L) Kanda kerja malam,
(P) Dinda kerja siang,
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,
(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?
(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!
(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,
(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Perdana,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!

thanks sudi bace!!!

Sunday, November 28, 2010

entry kali ni~~~nak tunjuk gambar


 salam sejahtera sume...kirah baru je balik dari makan kenduri tadi..kat seksyen 5 Bangi..umah sorg abg ni..abg ni merupakan supplier dance mat yg kirah jual..tau x dance mat tu ape??hehe..nnti la kirah cite pasal bnde tu ye..

ok,pas kirah g kenduri,kirah g jusco balakong..sonok2..jalan2,makan2..hehe..
kirah g ngn cik amal,cik tikah, cik ily, cik aji n cik dija.naik dua kete..haha..
so,ini la gmbar2nye..sila la tgok ye..

 

dari kiri: cik ily, cik aji, cik dija
sume ni kosmate kirah la..

 dua org yg kanan tu: cik tikah n cik amal..

 sempat lagi main2 ngn topi kat kedai ape ntah td..haha..
kirah ngn cik amal..



 kalo pasal bergamabr,senyum sampai ke telinga sume org..


last sekali,gmbar ni..x sempat nak amek gmbar lain lagi..sbb  bateri kamera sudah mati maa~~
haha...

kirah cume beli satu barang je tadi kat jusco..tu pun sbb sakit kaki yg teramat sgt pakai wedges..hehe..
ni ha selipar yg kirah beli..


-the end-

award kedua~~~ *suke* =)

salam sejahtera sume... =)
(tgh happy ni)
bangun pagi2,tgok ade sorg adik cumil ni tagged name kirah kat satu award ni..wah!! happy tol rase...
x tau nak describe cane perasaan ni..teruje~~ 
berkobar kobar perasaan ni utk mencantikkan lagi blog kirah mcm blog rujukan kirah yg satu ni..
(sila click utk melihat mengapa sy jadikan blog beliau sebagai reference)
hehe..
 kirah sgt suke blog dia..selesa kirah nak bace..n susunan gadget dia sume teratur..
lebih2 lak cite..ok cukup pasal snow white tu...hehek...


ni la award yg baru kirah dpt..hehe..suke2..

so,i would like to announce pemberi award ini ialah...
(sila click utk ke blog beliau yg semestinya lebih interesting)
thanks a lot kirah ucapkan pada adik yg cumil,yg cantik,yg bijak pndai n yg perfect dalam segala hal..hehe..
thanks ye syg..

Blog beliau dimataku..
comel sgt..sbb tuannye pun mmg dah comel..lagu yg adik ni pilih pun comel..sampai membuatkan kirah biar je blog dia terbuka sbb nak dgr lagu tu...hihi..

Nama blog dan kenapa letak nama tu?
Kiera Shakiera
mmg la nama kirah is norshakirah..but bile kirah letak kiera shakiera,kirah rase mcm sedap plak..mcm pantun gitu..(haha...peddia ntah..)

url blog dan dari mana dtgnya?
http://norshakirahnordin.blogspot.com/
dtg dari akal fikiran yg x berapa nak cerdik untuk berfikir url yg lebih kreatif..hehe..so,last2,letak name penuh sendiri je..mmg agak kelakar letak name penuh cenggitu..tapi,kan senang org nak igt n cari..hehe..

Apakah kaedah penulisan blog ini?
hmm,it's all about kirah la...pasal kehidupan seharian,pasal kawan2,bf no.1, bf no.2,family n mcm2 lagi..huhu..
tanpa sume dorg2 tu,sape la kirah di muka bumi ini..aiceh..

Apa perasaan tgok blog org lain cantik, while u're not?
jeles la jugak...mustahil la x jeles kan..tambah2 tgok org lain ade ratusan n ribuan followers kan..
tp itu x menjatuhkan semangat kirah tau..sbb kirah kan baru lagi dlm dunia blog ni..so,pas ni,kirah akan lebih rajin usha blog org lain yg cantik2 selain dari the snow white story tu,n jadikan blog2 itu sebagai panduan..huhu..

Bila blog ni wujud?
kirah telah melahirkan blog kirah ni pada 26 september 2010...so,blog ni baru je bersaudara ngn blogger2 lain dalam 2 bulan yg lalu..hehe..

Siapa org pertama tahu n follow blog ni?
rasanya yg tau the snow white story..
tp first person yg follow,sama ada cik yunie or cik nadia rahimi..bih kurang gitu la..hehe..

Tag 5 bloggers
-fakhrur razi-
-en. tikus-
-rafi-


tu je kot..hehe...



Saturday, November 27, 2010

best..tapi susah!!

salam sejahtera sume..
sory la..sakit ati tol la ari ni..
Look, kirah mmg suke g tgok bnde2 yg pelik2 n best2 ni..it's such a new thing to be added as a knowledge right..tp,kalo condition yg perlu kirah berdepan b4 dpt tgok bnde2 best tu, sgt menggeramkan, kirah rasa cukup la hanya sekali..

korang tau kan skg MAHA sedang bermaharajalela kat MAEPS tu...MAEPS tu kat Mardi yg berdekatan ngn upm..aduh, kirah x sgka langsung sesak yg teramat sgt melanda jalan utama dalam upm ni..
cube korang bygkan, kirah yg naik bf nombor 2 kirah tu pun,kirah stuck dlm jam hampir half an hour..
kalo org yg naik kete,msti la berjam-jam kan..cian tol la sume org..
padahal perjalanan tu makan masa x sampai10 minit pun sebenarnye..
demi nak g MAHA n Sua Rasa kan..sume org sanggup berpanas n berpenat..
(termasuk la ko kirah..)

serius kirah ckp,kirah mmg nak g lagi..sbb td kirah g kejap sgt..x sempat usha sume tmpat..
mcm2 ade..ade exhibition2,ade jualan2..n boleh rase2 makanan..
(part yg paling kirah suke ---> makan free..haha)

tapi,kalo la keadaan yg sama perlu kirah hadapi,kirah x nak g dah..penat giler..
kirah sgt berharap hari isnin,selasa,rabu dan hari2 seterusnya,org dah x ramai..
(sdg cube berfikiran +ve)
maklumla,hari ni n esok kan ade sua rasa..n weekend kan..sbb tu org ramai...
kalo dah x ramai,kirah mmg akan pergi lagi..

thanks sudi bace luahan hati kirah..tu je nak cite..
daa~~

p/s:insyaAllah,esok kirah akan cube amek gmbar ape yg patut untuk tunjuk kat korang berkaitan ngn entry ni..k..stay tune..(peddia..)

seperti yg dijanjikan..ini ha gmbar2 yg kirah amek tadi..
gigih sgt kan amek gmbar sesak2..haha..






so,takut x nak g maha??haha..g je..best sgt3...
tapi kalo nak pegi setakat sorg or dua org tu,naik la motor...xyah la naik kete..hehe..itu nasihat kirah..


daa~~

Tuesday, November 23, 2010

suke giler mamat ni..hahaha...

salam sume..
wei,kirah nak tnye korang...korang follow x cite asmara?? kirah nak share sikit leh..
asmara itu tajuk cerita slot lestari kat tv3..setiap hari selasa jam 9 mlm..
(dah mcm wat iklan lak)

cite ni skg dah episode 11..tinggal lagi 2 episode je nak abis..walaupun dia cite melayu yg agak lembap,tp jalan cite dia best..n lagu2 dia pun best..antara lagu yg ade diselitkan dlm cite tu ialah syurga cinta dari ada band, berganti hati dari anggun n byk lagi..

actually, entry kirah kali nak cite pasal watak utama cite tu..hehek..(gelak gatal)
watak asmara tu dipgg oleh shah jazle..well,he is so cute,so tough n so wow..hehek..(gelak gatal lagi sekali)
mase cite ni ditayangkan kat tv3 mula2 dulu,kirah kat upm..n x dpt tgok tv la kan sbb xde tv kat upm..then, rumet kirah si tirah tu la yg mempengaruhi kirah untuk menonton cite ni kat tonton..
sejak pertama kali menonton cite asmara, kirah dah pun jatuh hati kat shah jazle ni..OMG..comelnye!!
watak bini dia pun comel gak..faezah elai..comel kan..hehek..

ni la shah jazle n faezah elai...
(taken from kawan baik korang~~~ encik google)



  
dua gmbar ni plak kirah amek dari fb sorg photographer ni..
hael husaini name dia..pic yg dia amek,sume nice2...thanks to hael husaini ye.. =)


kirah igt shah jazle ni orgnye sweet la kan..mcm lam cite tu jugak..tp baru2 ni,kirah tertgok lam cite fuhh yg hosnya awal ashaari tu, shah jazle ni quite berlagak la..tp,x kisah la..ko nak berlagak ke,nak menggatal ngn pmpuan tua ke,ape ke, aku tetap suke ko shah jazle..hehe..

tu je kirah nak share kali ni..daa...


Nak tanye pendapat sikit boleh??

salam sejahtera wat sume readerku sekalian..before meneruskan misi entry kali ni,kirah nak tnye sikit, lawa x blog kirah??hehe...baru wat ni..tolong la kata lawa..plis..
(x lawa pun ckp je la lawa..penat wat kot)

ok..actually,entry kali ni nak tnye pndapat korang ttg snack bar or also known as energy bar..harap korang tau la ape kejadahnye bnde tu..
(agak kasar perkataan kejadah tu ye..sory..)

snack bar tu adalah sejenis makanan ye...boleh didapati di pasaraya2 atau kedai runcit berdekatan anda..sedap tapi mahal la jugak..harga standard kinder bueno la bih kurang..(betul ke aku eja ni)

hmm,seperti yg sedia maklum,snack bar ni made from overseas..ia bukan produk yg diperbuat dari Malaysia ye..kalo korang still x tau jugak snack bar tu ape,kirah nak cuba igtkan korang..korang pernah mkn x coklat bar yg brand snickers ke, mars ke...pernah x??? itu la snack bar..sedap kan..



ni la antara contoh snack bar/ energy bar yg kirah godeh2 dari kawan baik korang tu.. ----> encik google

ok,berbalik pada tajuk entry...kirah nak tnye, ape ramuan atau ingredient yg korang nak contain dlm snack bar Malaysia..?syarat2nya,ingredient tu haruslah dari dalam Malaysia..x nak dari overseas..skg ni, antara ingredient dlm existing snack bar ialah hazelnut, cashew (gajus), corn syrup, almond, chocolate, cereal n mcm2 lagi la..kebanyakan ramaun tu sumenye imported..

so,korang ade idea x,ape ramuan yg boleh dimasukkan dalam snack bar yg bakal kirah wat ni..hmm..ade kawan kirah bg pndpt letak buah jagung la,nasi la,buah cermai pun ade gak..haha...so,kalo ade antara korang yg ade idea,tolong la leave some comment ek..i really need ur ideas..pliss...jasamu dikenang sgt2..hehe...

p/s: lupe lak nak gtau..kirah nak wat untuk FYP kirah ni...tolong ye..
jgn gtau supervisor kirah tau pasal kirah tnye korang ni..hehe..

 ni la supervisor fyp kirah..huhu... Dr. farah namenye..hehe..

Sunday, November 21, 2010

selamat ari raya aji =)

salam guyz..
wei guyz,eventhough raya dah lama lepas,kirah tetap nak wish jugak..
selamat ari raya aidil adha..maaf zahir batin ye korang...
kirah x dpt nak o9 langsung la..sbb mase raya ritu,kirah kat umah..n xde sumber2 internet langsung...kosong...haha..
skg,kirah sudah berada di bumi upm semula..baru sampai ptg td..kul 4 cam tu..bangga sgt..dah ade wireless..leh tgok cite asmara yg x sempat tgok ari selasa lepas..nak story sikit ni wei...smthing happen to me mase balik kedah ari tu...

pada ari selasa bersamaan 16 november 2010, i was on my way to go back to my lovely sweetie home..kirah naik bas transnasional...bukan transformer..bukan transistor...bukan transparent n bukan  ape2 jenis trans yg lain..kirah punye perjalanan tu actually dari kul 3.30pm sampai 8.30pm..tp,lam kul 6pm cam tu,bas tu terstop kat gua tempurung..enjin mati kata driver..kirah ngn penumpang2 lain yg nak balik beraya tu stuck kat situ lebih kurang sejam la jugak..panas dah time tu...air-cond dah la xde..panas in n out kot..tp,xde la tunjuk sgt kemarahan tu kan..

nak jdkan cite,bas transnasional yg menuju ke butterworth dtg memberikan pertolongan...kirah igtkan kot bas tu mmg untuk tolong kitorg..sekali bila dah naik bas,fulamak......bas tu penuh babe...kitorg kene berdiri kat tgh2 bas tu...berhimpit himpit dgn beg2 yg besar..mmg adventure tul la..kirah cpt lenguh kot..kejap2 berdiri..kejap2 bercangkung...kejap2 menyandar kat kerusi2 tu..sampai org yg duduk kat kerusi tu mcm nak marah kat kirah la..hehe...kirah pun rase nak marah..tp,xleh la kan..bukannye salah dia pun..salah pihak bas la sbb x check betul2 dulu b4 gerak..bukan dekat wei kedah ngn KL..hehe..

bab kene berdiri kat tgh2 bas tu,kirah ok lagi..tp,kirah sebenarnye duk tahan nak buang air dari kul 5 lagi..bas tu x berhenti2 pun..tension tul la..kirah pun kononnya nak mnjaga tatasusila seorg pmpuan,berbisik pd org dpn..sbb xleh gtau sendiri kat driver kan..jauh sgt..kirah kat tgh2 bas..dirver of cos la kat dpn..kirah pun berkata.. "kak, tolong pas jap pesanan ni kat driver...tlong berhenti kat mana2 perhentian terdekat..nak buang air"..
kirah punya la sakit ati..sbb dia boleh kata cam ni...
"nak ckp cam na...susah la.."
mmg jahat la pmpuan tu..kedekut air liur tol..xpe la..kirah tahan la sikit lagi..mase tu dah pukul 8pm..kirah tgok kat signboard highway tu,R&R ape ntah...mmg tension r..driver lalu wat bodo je..x pikir ke penumpang bas rosak td tu x berhenti lagi..msti la ade yg nak terkucir kan..kirah dah geram sgt..kirah menjerit lam bas tu..
"abg driver,mntak tlong sikit...tlong berhenti jap kat perhentian terdekat..dah x tahan dah ni..nak buang air la..harap memahami la sikit"..
kirah sengaja kuatkan sikit kat ayat "harap memahami la sikit"...sbb nak bg pmpuan bongek tu dgr..hehe..then,dpt la kirah buang air...bukan kirah sorg je yg turun..ramai kot..setgh bas g toilet... .ari ujan kot...sejuk..msti la rase nak terbuang air kan..

kirah sampai umah lam kul 10 cam tu..lewat sejam stgh dari sepatutnya..xpe2..sume selamat..
raya mmg best..makan makan n makan..x henti2..sampai mak kirah marah,,
"hang ni..dah2 la tu mkn...bdn baru nk kecik sikit,dah mkn byk,,satgi gemuk balik baqu tau..."
haha...lawak la mak kirah.tp mmg betul pun..kirah dah berjaya turunkan dari 80kg ke 60 kg..skg,disbbkan raya aji mkn byk sgt,berat kirah dah jd 63kg..mmg gila..
xpa...kirah akan diet semula nnti..

so,ari ni,ari ahad bersamaan 21 november,kirah kembali ke bumi upm untuk meneruskan perjuangan FYPku...walaupun kirah belum decide betul2 lagi eksperimen kirah,kirah berharap korang sume tlong la doakan kirah suapaya dapat melakukan yg terbaik..kirah sendiri pun akan berdoa la kan..

bercerita mmg best..tp,ade ke org nak bace..x kisah la..kalo ade yg bace,
thanks la ek..
xde gmbar lgusung la plak entry kali ni..bebel je..kirah letak la satu gmbar..gmbar raya..x best la sebenarnye nak letak gmbar sndiri..sbb x lawa kan..xpe la..alhamdullillah la..sbb x cacat kan...
ok bye..adios..salam..
 =)

iklan lip glose..
(mak kirah selalu marah pakai lip glose ni..buruk ke?)

Saturday, November 13, 2010

I will never 4get...ever!!

salam sejahtera wat sume sahabat2 kirah plus reader2ku sekalian..setelah menyepi dlm seminggu ni dek kerana exam berderet deret,kirah ingin meluahkan perasaan yg terbuku dah nak dekat 4 tahun dah ni...
(ayat skema x leh blah...jiwang plak tu...aduh minah ni..udah2 la tu kirah)

kirah nak cerita satu bnde ni...pada 2 Julai 2007,kirah telah menjejakkan kaki ke bumi upm ni wat kali pertama n kirah tau kirah akan berada di sini selama 4 tahun which mean sampai 2011...
(nak jdkan cerita ni lagi menarik,msti la kena ada watak2 utama kan..hihhihihihi..)

pada hari pertama tu,mase kirah nak g daftar diri kat dewan putra 2 yg berwarna kuning skg ni n dah ade air-cond yg b4 ni xde air-cond, kirah terjumpe bella...bella tu kawan kirah mase kirah belajar kat matrik penang dulu..dia satu aras ngn kirah mase kat matrik tu..dia budak2 lagi...umor baru 21 skg ni...tp dah wat master skg..jeles i..haha..
(ok cukup sikit2..nak tau lebih2,g kat blog dia k..bella nyer blog..hehe..)

 ni dia bella...cantik kan..hehe..sbb tu i jeles..haha..peddia..



kirah pun duk la sebelah dia mase kat lam dewan tu..nak register la ni.. nak jdkan cite,kirah satu bilik ngn bella tu..dari first year sampai la kitorg tahun ketiga..tau nape sampai tahun ketiga je?sbb dia amek kos kimia industi..n kos tu 3 tahun je..dia dah grade pun...sbb tu dah wat master skg...rindu bella..kirah syg dia sgt2..even selalu gaduh2 mase duk satu bilik dulu,kirah syg dia sgt2...gaduh pun bukan sbb pe pun...cume sbb jeles sgt dgn kecantikan dia tu...hihihi...
(x agak2 la kan...nak gaduh ngn org sbb org cantik..kirah bongek)
 mmg dia cantik la wei..



ok,cukup pasal bella...bila dah abis register,kitorg pun check in la bilik kitorg yg kitorg x sgka kitorg akan duk bilik ni dari first semester sampai semester terakhir kitorg..well L3 419, i love u so much!! hehe...
selang beberapa minit lepas kitorg masuk,masuk la pulak sorg pmpuan ni..of cos la pmpuan ni rumet kirah jugak..sopan je muka dia..telus ja...pemdiam..n boleh tahan la lawa dia..hehe..n mmg dia cam tu pun sampai skg ni..dah 7 semester ngn dia..katil pun sebelah2 je..pendiam n in the same time pedas la jugak kata2 dia bila nak tegur rumet dia yg sorg ni...hehehe...
(tu la kirah,wat salah lagi..kena la marah kan...hehehe)
kirah wat entry kali ni pun sbb rumet kirah yg sorg ni la..
kirah x sgka sekejap sgt masa berlalu..dia dah nak abis dah...esok last day kirah jumpa dia...sedih la pulak..(tetibe je lap air mata menitik)
sem dpn dia praktical kat sg.buluh..kat lembaga getah malaysia...sbb tu dia dah x duk bilik ni dah..
dia la tempat kirah mengadu,tempat kirah bercerita,tempat kirah mntak tolong,tempat kirah luah perasaan..
dia baik sgt...anak sulung dari 3 adik beradik..dia mmg seorg anak sulung yg fulfill requirement bg seorg anak sulung...anak yg soleh,sopan,baik,lemah lembut..hmm...sampai x tau nak describe cane dah..she's nice...she really is..
so,my luvly rumet~~~ ridawati suhaini or i often call her ida,i would like to thank u for everything that u have done to me...n i want u to know that i luve u so much...i'll be missing u babe..
(serius sedih wei tulis ni...)
x leh bygkan katil yg dia tido ni, sem dpn dah kosong...kirah x tau cane nak menghadapi hari2 mndatang tanpa rida...bygkan la,kalo rida balik umah hujung minggu,kirah dah menggelupur dah...stdy week ari tu dia balik umah lama2 pun kirah dah 'ketaq bewak' dah...tp xpe..kirah akan cube hidup di bumi upm ni tanpa rida..hehehe...luv u rida..

 ni la rida...cantik jugak kan...msti la..kawan kirah sume cantik2..
betul x kirah kate dia sopan..tgok muke dia pun dah tau kan.. =)



mase kirah sem tiga,sorg freshie ni masuk..hehe...ni yg nak wat berlagak sikit ni..hhihi..padahal baru sem tiga kan..haha...mulanya igt dia sombong tau...bila dah lama2 kenal dia,OMG!!! best gile pmpuan ni...
gila mcm kirah jugak..cuma kirah gila lebih sikit ja..so,that's mean,dia jauh lebih polite dari kirah la..hehe..
she is Athirah khalid..well,sorg yg kurus,in the same time mantap jugak..hehe...berkulit cerah..nice..
tirah pun dah nak abis dah..skg dia sem 5...sem 6 nnti dia akan g praktikal jugak..cuma dia g LI tu lmbat sikit..bulan Mac cam tu..so,dia akan belajar dulu la awal sem dpn..she'll still in this room for about 3 month..jeles tol la ngn tirah ni..semester break ni,dia nak p teipe,taiwan ngn kosmate dia..xpa lah..pi lah tirah..have fun there...jgn lupa bawak balik buah tgn sikit nu..haha..

tirah sebelah kirah..rida sebelah kanan...cumil2 la rumet aku ni..


 bella ngn rida...

tirah n bella...mereka berdua mmg berkulit cerah...i sgt jeles..



last but not least, fiza...ha,yg ni betul2 freshie..hihi...baru sem 1 skg ni...gigih belajar budak ni..jarang2 sgt nmpak dia kat bilik skg ni..belajar kat library mungkin..hehehe..
she's nice...selalu teman kirah g toilet malam2..(kirah penakut..lupe nk gtau..uhuk2..)

ni la junior kirah yg baik ati selalu teman kirah g toilet tu..~fiza~
haha..


these are the things that i will never 4get..to bella,i wish u all the best for ur master stdy n for ur shawl bisness..
rida,i wish u all the best jugak for ur LI n ur future undertaking..
Tirah n fiza, teman kirah lagi sem dpn..hehe..

well,thanks a lot korang..kirah syg korang..n kirah x kan lupe sampai bila2 yg kirah pernah ada rumet best2 n wow mcm korang..
lots of kisses n hugs from me..
mmuuahh!!!


Friday, November 5, 2010

hehek~~

baru ade 5 entry...n xde decoration yg lawa2,plus belum master dalam bloging, kawan blogger kirah sorg ni dah kasi kirah satu award...hahaha...kirah rase kelakar sgt...sbb x pandai sgt award2 ni..hehe...
(buat muke blur sambil garu belakang kepala yg x gatal..hehe)

ni awardnya...jeng...jeng...jeng...jeng...



 hehek..malu rasanya...kirah terpikir...cane la kirah nak jawab soalan2 yg dikenakan selepas mndapat award ini..hahaha...xpe...kirah jawab la jugak..

1. Thanks the person who gave you the award and link the person.

ok...kirah ingin berterima kasih kepada cik puan muda amal...hehe...thanks ek syg bg kirah award ni..hahaha..nnti,kirah akan cube untuk mempertingkatkan prestasi supaya blog kirah lebih cntik..insyaAllah..hehe..
 sila lah ke blog beliau..blog beliau cntik..


 2. Spread the words to 15 bloggers who you like and you think their blogs are awesome.
yg ni kirah nak gelak dulu boleh x..hahahaha..kirah baru sgt lam dunia blog ni...kawan2 blogger pun ade la beberapa kerat..haha..xpe..kirah bagi award ni pade  sume blogger yg kirah kenal ek...hihihi...insyaAllah,kirah akan mempertingkatkan mutu dalam blog walking..
1.http://loveyuni.blogspot.com/
2. http://niknadiarahimi.blogspot.com/
3. http://weirdbella.blogspot.com/
4. http://sheenashareena.blogspot.com/
5. http://eninoraini.blogspot.com/
tu je la kot..hehe..

3. Tell 7 things about yourself 
~kirah muda lagi..baru 22~
~kirah ade 10 adik beradik...kirah anak ke-9~
~mak kirah dah tua...umor 63 dah..cian mak kirah...ayah dah xde~
~kirah masih gemuk...so,masih perlu diet utk kurus~
~kirah syg kawan2 kirah especially rumet kirah n coursemate kirah skg~
~kirah takut nak exam la sbb belum bersedia~
~kirah rasa nak kawian..hahaha~

ok u guyz...sudi2 lah menerima award dari kirah..n thanks again pada cik pun muda amal atas pemberian award yg cntik itu...

lots of kisses from me..
mmuuaahh!


Di kala dah penat..

hai everyone...
i am so so tired rite now..dari pagi mengadap buku,penat tau x...kenapa la jadual exam kirah camni...kirah tau coursemate kirah pun sume msti rase ape yg kirah rase...study week seminggu je..then, exam start ari selasa sampai isnin berderet-deret xde gape lgsung..kalo lecturer jenis yg gtau masuk ape time exam nnti,xpe la jguak kan...ini tidak,kene study the whole semester yg belajar..penat kan...
disebabkan penat menghadap buku yg ntah masuk atau x ilmu tu, kirah tgok satu movie ni...baru je abis..
well, jgn gelak ok...cite ni xde la best sgt..tp untuk penggemar cerita melayu mcm kirah ni,ok la jugak..
tajuknya: "KAPOWW"
stand for "Kesatuan Antarabangsa Peringkat Olimpik Wira Wira"
kelakar kan tajuknya..tau x cite ape ni...hehe..

rasanya sume org pernah tgok iklan ni kat TV...tp sume wat2 x tau kan..ala korang..rilek la..nape nak malu ngn muvie org kite.. best what..haha...
bagus cite ni..ade nilai2 murni yg boleh kite ambil dan jadikan iktibar..

cerita ni berkisar ttg sorg budak name atoi nk jd superhero...dia punya la gigih ngn kawan dia si abu ni wat mcm2 supaya dpt jd superhero..ala,wat pe nak risau,kalo dah mak ko n ayah ko tu superhero,ko tu pun of cos la akan jd jugak...so,bile dah jd superhero tu,dia pun jd la terkenal..tp syg,lupe diri la plak...sedih la jugak time dia x mengaku mak tu mak dia..tp xpe..kejap je dia lupe diri...ending dia boleh la tahan...
kelakar dia tu not bad la..kirah gelak bnyk la jugak..tp,mcm kirah kate td la..kalo org yg mmg x gemar cite melayu,mmg akan kate cite ni x best la kot..
kirah x larat la nak cite dari awal sampai abis..kalo korang nak tau ape jd,korang tgok la sendiri ek..awek dia lawa kot..Lisa surihani tu..hihihi...

enjoy k..selamat menonton kapoww..hahahaha..peddia..
=)



Tuesday, November 2, 2010

8 bulan yang lalu~~~


sory to say la...tgn ni x reti duk diam la..even byk nak kene stdy,tp nk jgak menaip kat sini..
lupe lak nak bg salam..
assalamuailaikum readerku sekalian..
hmm..actually,entry kedua pada ari ni berkisar ttg rupaku 8 bulan yg lalu..
sj nak share..sbb mase usha2 gmbar dulu2 kat lam external kirah tu,kirah terjumpe gmbar2 ni..dah lupe pun ade pernah amek gmbar ni..so,sj la nak tunjuk kat korang..
mane la tau ade yg inkuiri nak tau ke..bg sape2 yg dah tau tu,xpe la kan..hahaha..
nk tau ape dia???
jeng..jeng...jeng..


 gmbar ni taken mase kirah dgn kawan2 sekolah rendah kirah kuar jalan2 kat klcc bulan februari yg lalu..

ni lak gmbar kirah ngn kawan2 sekolah rendah kirah jugak kat penang bulan september yg lalu..raye ketiga..hmm..

kelakar kan...ade lagi..ni ha..

 raya tahun lepas..tahun 2009...kat umah kawan sekolah rendah..umah jiha..dahsyat kan..me myself mcm x caye..hahaha..



ni lak gmbar tahun ni..kat umah sheena my coursemate..huhuhu...thanks to sheena for the nice view..hehe..

more gmbar2 "chumil"...ni ha..

 post yg konon comey la tu..peddia..

ni mase g finas..ade recording..ehem2..haha..

byk lagi sebenarnye kirah terjumpe gmbar kirah yg dulu2 yg lam size "chumil" ni..tp,mcm melampau la pulak nk upload sume..kalo ade permintaan nk tgok lagi,kirah upload..
(wah! ade ke permintaan masalahnya..haha..peddia)

okay..kirah stop kat sini..betul2 stop..x update dah..jgn risau ye...kirah g stdy skg..hahaha..
study ker....?
kihkihkih..

bye..salam...
lots of kisses from me..mmuuaah!

baru kirah noticed,kirah ni suke pink ke...byk pulak baju pink yg kirah pakai..haha..